be nyheder

Hold æ snut - vi er glade for vores sønderjyske servicechef

Nicolaj Rydahl Hansen, der er ægte sønderjyde, havnede ved et tilfælde i vores landsdel, da han var i tyverne. Det var heldigt for dem, der krydsede hans vej, og nu er fornøjelsen vores. Her forsøger vi at forklare, hvorfor.

Historisk har sønderjyderne altid stået i skudlinjen for fjendtlige invasioner af Danmark. Måske har det medvirket til deres særlige natur. Også Nicolajs.

Vores 33-årige servicechef fra Tønder går beredt til enhver opgave, og han når i reglen de mål, han sætter sig for. Dog selvom han er fortaler for dialekt, har han bøjet sig for, at vi hos BE Installationer primært taler rigsdansk. (Modsat Krusås stolthed, Thomas Schmidt fra ’Kærlighed hvor kragerne vender’, som i et interview om at stå ved ’synnejysk’ udtalte nedenstående).

- Da æ arbet som værkføre, kam æ bestyrels – nau fin folk fra Sjælland – forbi. De ku it forstå, wa æ såj å spu’e om æ it ku snak rigsdansk. Naj, de ka æ sgu it, å så snakket vi engelsk.

I stedet har Nicolaj kastet sig over at oplære sin 5-årige søn. På børneværelset i den sydlige del af Viborg, hvor familien bor, står i hvert fald bogen, 'Min føøst tusin’ oe å synnejysk'.

Om det vil lykkes, bliver spændende at følge for især Nicolajs forældre, der savner deres søn og barnebarn. Alligevel skal de ifølge Nicolaj have udtalt, at det kun var godt med nyt blod til slægten. (Selvironi har de også – de gode sønderjyder).

Mojn til ny by, krigshærgede lande m.m.
Lige efter 9. klasse gik Nicolaj i lære som elektriker. Det håndværksmæssige ligger til familien. Faren og broren er smedesvende, og moren har en fortid i anlægsbranchen.

Efter endt uddannelse kunne den unge, eventyrlystne Nicolaj sagtens have set sig selv som deltager i Paradise Hotel, havde det ikke været for værnepligten! Den foregik på Flyvestation Karup, og hvad der oprindeligt skulle overstås i en fart, blev bl.a. afsæt til det job, Nicolaj i dag har hos os.

Forsvaret havde fornøjelsen af Nicolaj i syv år. Undervejs uddannede han sig til elkraft-mekaniker og var flere gange udsendt til hhv. Afghanistan og Irak.

Det var rollen som nybagt far i 2016 og kærligheden til hustruen Marlene, der gjorde, at Nicolaj stoppede. Han startede som overmontør i Viborg hos en konkurrerende virksomhed, imens han sideløbende forfinede sit CV yderligere med en lederuddannelse.

Leder på jobbet, munk i fritiden
I slutningen af 2018 begyndte Nicolaj som servicechef hos os, hvilket kræver stort overblik. Det har han – foruden et enormt menneskeligt overskud. Herunder inspirerer han andre til at turde prøve kræfter med noget nyt ved at gå forrest.

Senest har han haft en statistrolle som munk i familiefilmen fra 2020, Julemandens Datter 2. – Det er pænt langt fra ungdomsdrømmen om at vinde ’hele lortet’ som hårdtpumpet strandløve i en populær realityserie. Men det indrammer Nicolaj som en mand, der er i konstant udvikling uden at miste rodfæste. En vigtig kvalitet i denne foranderlige verden, tror vi.

Keep on going and BE happy, Nicolaj. We are! – Ja, hold æ snut we are…