be nyheder

Opgaverne regner over Torben, og Torben regner på dem

Hvad siger loven, hvor meget skal der til, hvor lang tid tager det og hvad skal det koste? Det er nogle af de vigtigste spørgsmål, som vores Torben Sand Kirk dagligt griber og laver beregninger på. Et meget vigtigt job, hvor selv den mindste regnefejl kan få uheldige konsekvenser for både os og vores kunder.

Om et halvt års tid kan Torben fejre kobberbryllup i jobbet hos os. Den præcise dato husker han ikke på stående fod. Heller ikke selvom han netop er kendt for at være detaljeorienteret, når det gælder tid og tal. Det er nemlig en del af hans jobbeskrivelse.

Torben er uddannet elektriker i barndomsbyen Skive, hvor han også boede og arbejdede de første ti år, efter han blev udlært. Men som 31-årig besluttede han, at der skulle ske noget mere og sagde farvel til sin by og fast løn for at efteruddanne sig i Hadsten.

Den øjenåbnende tur igennem nåleøjet
To år senere, da han oveni sin elektrikeruddannelse var blevet stærkstrømstekniker og installatør, begyndte han hos Solar i Randers. Det var lidt en personlig sejr for Torben at få det job. Solar søgte tretten nye medarbejdere med indgående kendskab til den på det tidspunkt nye og omfattende stærkstrømsbekendtgørelse. Der var trettenhundrede ansøgere, og Torben røg igennem nåleøjet. Nu skulle hans nye viden stå sin prøve. Torben fortsætter:

Dengang var bekendtgørelsen kun på 400 sider. I dag er det tal pga. udviklingen mindst tredoblet, og det har gennem årene været krævende at holde sig ajour. Af den grund er jeg glad for, at jeg kun blev nogle få år i det job. For med mange om samme speciale kan forfordeling være en risiko på store arbejdspladser. Her hos BE Installationer, som jeg kom til efter en årrække på daværende Caravel, har jeg det som guldfiskene hjemme i mit havebassin. Gode kollegaer, plads og rigelig føde til alle, slutter han med et smil.

Altid ærekær aflevering
For Torben har det kun praktisk betydning, om en opgave er et mindre tilbud lavet på få timer eller et større udbud af flere ugers varighed. I det store regnskab tæller det kun, om han har regnet arbejdstid og materialeforbrug rigtigt, taget højde for alle forholdsregler og afleveret til tiden.

I den forbindelse kan man selvfølgelig sagtens diskutere selve processen, og her er der ingen tvivl om, at Torben sætter pris på et professionelt opdrag og helst vil undgå alt for mange tilbageløb. Sker det alligevel, har alle parter dog den tryghed, at Torben nok skal tage ansvar. Han går ærekært til værks, og det er helt sikkert medvirkende til vores positive markedsposition. Det er vi meget taknemmelige for.