be nyheder

Man vil aldrig kunne læse sig til Jacobs job

Som projektchef hos os har 49-årige Jacob Jensen sin sag for, men han er som skabt til ansvaret. Det begrunder vi nærmere i den her artikel, der er den første i en række om vores dygtige ledere.

Vores projektchef hører til den slags mennesker, der virkelig gør indtryk. Højdemæssigt er han ikke til at overse, ligesom han med sin gennemtrængende røst sagtens kan høres, når han ellers er på sit kontor. Jacob tager nemlig dagligt ud for at inspicere de projekter, han er hovedansvarlig for.

I tiden gælder det lokalt på byggeriet af House of Industry, der bl.a. skal huse Aarhus maskinmesterskole. Jacob kører dog også længere væk. Fx til Aarhus, Struer og Nykøbing Mors i forbindelse med renovering af udvalgte Netto-butikker.

Løsningens mester
Med sit gode overblik, sin ordenssans, sine kommunikative evner, sit høje energi- og fagniveau er Jacob i stand til at lede ethvert projekt til perfektion. Selv, når aftalt pris og deadline kommer under pres pga. uforudsete faktorer. Fx andre håndværkeres forsinkelser, sygdom, vejrlig osv. Jacob er altid i stand til at holde humøret oppe og ryste op med den berømte ’plan B’.

Han forklarer det sådan her:

– For mig er dialog, adaption og hjælpsomhed meget vigtigt. Jeg gør mig også umage for at motivere samtlige på mine hold til at tage medansvar for den gode stemning og det arbejde, de udfører. Jobglæde kommer ikke af sig selv. Det samme kan man sige om fortjeneste og kunders tilfredshed.

Uddannelsen som projektchef?
Det er der ingen entydig opskrift på. Ikke i vores branche i hvert fald. Heller ikke selvom effektiv ledelse kan læres teoretisk. Hos os tror vi mest på talent, og at vi mennesker kan formes af forventninger og udfordringer.

Jacobs vej
Efter endt uddannelse som elektriker, der tidligt var Jacobs drøm at blive, havnede han ved et tilfælde i udstillingsbranchen i en helt anden stilling. Den bragte ham i mange år vidt omkring over hele verden, og i de år lærte Jacob for alvor vigtigheden i præcision og samarbejde på tværs af faggrupper. Senere blev han i et par år ansvarlig for varemodtagelsen i en større importvirksomhed i Viborg, indtil han besluttede at vende tilbage til el-branchen.

Jacob fortæller:

– Jeg havde jo været væk fra faget længe og var i tvivl om, hvorvidt jeg ville være et godt kort for den autoriserede elinstallatør, jeg var til samtale hos. Det var Kjeld Jacobsen i Skive, og han svarede mig kækt, at strømmen stadig løb samme vej, så det skulle jeg ikke tænke på.

De efterfølgende år gjorde Jacob et flot comeback. Dels hos førnævnte Kjeld Jacobsen, dels som afdelingsleder hos YIT Danmark A/S og siden hos Mads Hansgaard A/S.

I 2012 tiltrådte Jacob hos os, og det er vi taknemmelige for. Hver dag gør han en stor forskel. Både for os og ikke mindst for vores kunder.